Bygningens imponerende historie
Admiral Hotel, der stolt står langs havnefronten, bærer i sig en bemærkelsesværdig historie, der strækker sig tilbage til år 1787. Gennem årtier har hotellet været vidne til en række begivenheder, der har formet både byen og landets skæbne. Det var netop her ved hotellets kaj, at den maritime handel fra store sejlskibe blomstrede, og hvor havnen blev omdrejningspunkt for mylder af driftig aktivitet.
Inden Admiral Hotel tog form, var bygningen oprindeligt opdelt i to. Disse bygninger blev brugt som korntørringsmagasiner, opført for handelsfirmaet Pingel, Meyer, Prætorius og Co., og er i dag en ægte skat af historie og arkitektonisk pragt. De imponerende, rå bjælker, som udgør bygningens skelet, stammer fra fyrretræer i Pommern, det nuværende Tyskland og Polen, og er inkorporeret på alle hotellets værelser.
De to magasiner var i sin tid et centrum for korntørring og lagring af varer fra Østen. Magasinerne kunne rumme omkring 30.000 tønder korn, samt en korntørringsovn, som i dag kan opleves i den nuværende lounge på hotellet. Selve midtesektionen, som forbinder de to pakhuse, og som i dag rummer elevatorer mv., blev først bygget 100 år efter pakhusene.
Gennem århundreder har området ved Toldbodgade været præget af begivenheder som brande og historiske søslag. Efter den ødelæggende brand i 1794, der ødelagde Christiansborg Slot, blev korntørringsmagasinerne nabo til den daværende Kong Christian VII, som måtte flytte ind på Amalienborg. Siden da har Admiral Hotel haft den unikke ære af at dele nabolag med den danske kongefamilie. Hotellets historiske placering har ligeledes gjort magasinerne til vidne af begivenheder som “Slaget på Reden” og den engelske belejring i 1807, hvor sårede blev indkvarteret i den gamle korntørringsovn.