Book værelse
Book nu

Fra havnens pakhus til byens hotel

 

Copenhagen Admiral Hotel er indrettet i et mere end 200 år gammelt korntørringsmagasin fra 1787. Stedet og bygningen på havnefronten har i århundreder været centrum for fantastiske og markante begivenheder. Havnefronten myldrede allerede tilbage i 1700-tallet af aktivitet. Pakhuset udgjorde nemlig hjertet i skibsfarten til og fra hele verden.

Huset har været vidne til og overlevet en lang række begivenheder gennem tiden. Branden på Christiansborg brød ud i 1794. Blandt de københavnere, der mistede deres bolig i branden, var også kongefamilien, som efterfølgende var nødsaget til at flytte fra Christiansborg og ind på Amalienborg. Dette resulterede i et naboskab mellem pakhuset og kongefamilien, der eksisterer den dag i dag.

“Slaget på Reden” udspilledes i 1801 så at sige uden for vinduerne af pakhuset. Blot 6 år senere var bygningen vidne til englændernes ubarmhjertige bombardement af København.

I dag fremstår Admiral Hotel som ét af hovedstadens mest moderne og karakteristiske hoteller. Den maritime stemning og historiens vingesus sidder stadig i husets massive træbjælker og rå murstenshvælvinger.

Ledelse/Management

Copenhagen Admiral Hotel ejes og drives af Midstar Hotels.
Midstar Hotels AB blev grundlagt in April 2015 af Midstar AB i samarbejde med Alecta, Kåpan, PRI Pensionsgaranti og Riksbankens Jubileumsfond. Midstar Hotels AB ejer 26 hoteller; 13 i Sverige, 9 i Norge og 4 i Danmark, med 4.113 værelser i alt.

Europa Nostra

Restaureringen af Copenhagen Admiral Hotel i 1978 blev hædret ved tildelingen af Europa Nostra-diplomet for: “i særlig grad at have bidraget til bevaringen og berigelsen af den europæiske arkitektur”.

Et friskt pust

Vi er i øjeblikket ved at forberede installation af aircondition i hele hotellet til glæde for vores gæster.

Grøn nøgle

På Admiral Hotel kan du sove med god samvittighed, da vi prioriterer miljøet højt. Igennem en årrække har vi arbejdet på at minimere belastningen af miljøet i den daglige drift med fokus på el-, varme- og vandforbrug. Vores varmeanlæg, pumper og ventilation er alt sammen styret via CTS, og vi benytter lavenergiruder overalt. I dagligdagen har vi fokus på at få sorteret vores skrald, at få sendt diverse materialer til genbrugsstationerne, og at restaffald bliver kørt til forbrændingsanlægget. Vi sigter altid mod at finde de smarteste og mest miljørigtige løsninger, da miljøbevidsthed er en af vores kerneværdier.

Som bevis på denne indsats har vi modtaget miljømærket Grøn Nøgle.

Læs mere

1787

Da Admiral Hotel var et pakhus

Fra vikingetiden var Danmark en søfartsmagt. I middelalderen voksede Københavns indflydelse. Det var de store sejlskibes æra, hvorved havnen var et mylder af driftig aktivitet.

Yderst til venstre på dette maleri fra ca. 1790 ses de to nye pakhuse, som senere blev sammenbygget, og som nu er Admiral Hotel. Her kunne opbevares 30.000 tønder korn, foruden korntørringsovnen der blev installeret på kongelig regning.

1794

Den store brand på Christiansborg - Det danske kongehus flytter ind på Amalienborg

Den 26. februar blev en skelsættende dag på Christiansborg, da der udbrød brand i en skorsten ved arveprinsens gemakker i hovedfløjen. Panikken spredte sig blandt hoffet, og over de følgende timer udviklede der sig en voldsom brand.

Christiansborgs slotsbrænd gav pakhuset og kornmagasinet en uventet genbo. På den anden side af Toldbodgade havde fire rige adelsfamilier ladet den berømte arkitekt Nicolai Eigtved tegne fire palæer i bedste rokokostil omkring en ottekantet plads. Nu erhvervede den enevældige monark Christian VII hele Amalienborg og flyttede ind allerede en måned efter Christianborgs ødelæggelse.

Bor man på Copenhagen Admiral Hotel kan man altså kalde sig nabo til selveste dronning Margrethe.

1801 & 1807

Slaget på Rheden og Københavns bombardement

København kom sig hurtigt efter brændene, men d. 2. april 1801 slog admiral Lord Nelson til. England frygtede, at neutralitetsforbundet ville kontrollere de engelske handelsveje og forsyningsruter. Efter mislykkede diplomatiske bestræbelser parterne imellem resulterede det i krig.

De mange sårede og trætte soldater søgte tilflugt bag de tykke murer i korntørringsmagasinet, der sidenhen blev Admiral Hotel.
Efter 4 timer var der ingen afgørelse, og mange danske og engelske skibe var ukampdygtige. Den engelske øverstkommanderende Parker signalerede til den næstkommanderende Nelson, at han skulle trække flåden tilbage. Frederik VI accepterede med det samme våbenhvile uden at konsultere med de dansk-norske kommandører, Olfert Fischer og Steen Bille.

Krigen med den engelske flåde var endnu ikke overstået, og Danmark var stadig et af de neutrale lande i de stridigheder, der fandt sted mellem England og franskmændene med deres allierede. Englænderne ønskede, som i 1801, at Danmark skulle overgive sig til den engelske flåde, da de frygtede, at Kronprins Frederik ville overgive sig og falde i Napoleons hænder i Frankrig.

I 1806 havde Napoleon udstedt et dekret om fastlandsspærring, der fordrede, at al handel med Storbritannien blev forbudt for franskmænd og deres allierede. Den 2.-5. september foregik der en bombning af København, der stod på fra morgen til aften uden hensyn til hverken civile eller offentlige bygninger. Ud gennem vinduerne på pakhuset (sidenhen Admiral Hotel) kunne man observere byen, der stod i glødende flammer.

Den 6. september formuleredes kapitulationen, efter at mange soldater og civile var omkommet.

1978

Admiral Hotels grundlæggelse og Europa Nostra-diplom

Den 15. januar 1978 åbnede Copenhagen Admiral Hotel et af de gamle pakhuse efter en grundig restaurering. Det var et hotel, der på daværende tidspunkt var et af de største hoteller i København med sine 366 værelser.

Restaureringsprojektet og hotellet blev samme år hædret ved tildelingen af Europa Nostra-diplomet for: ”i særlig grad at have bidraget til bevaringen og berigelse af den europæiske arkitektur”.

I dag

Nutidens Admiral Hotel

Copenhagen Admiral Hotel åbnede i 1978 og er indrettet i det tidligere pakhus og korntørringsmagasin, der rummer 238 års historie i sine vægge og konstruktion. Admiral hotel er et firestjernet hotel med 366 værelser, heraf er 52 suiter. Alle værelser og suiter er røgfrie. Hotellet er på 6 etager og rummer SALT restaurant, SALT bar og en udendørs café på havnefronten, der har åbent fra april til september. Herudover er der 11 konference- og mødelokaler.

Hotellet drives af BASALCO Hotelmanagement under ledelse af adm. direktør Søren Anker-Ladefoged.
Når man beskriver selve hotelbygningen, kan man ikke komme udenom ét særligt karakteristika – nemlig de kæmpestore bjælker, der udgør skelettet i bygningens konstruktion og som både fanger, fængsler og forstyrrer vores opmærksomhed. Herudover er det værd at nævne hotellets charmerende beliggenhed på havnefronten. Hotellet er placeret på selve molen direkte til vandet, der spejler lyset fra vandet og fanger den rustikke og maritime atmosfære i bygningens historie.

Tilknytningen til havet ses også i navnet på hotellets restaurant, SALT, der giver associationer til saltvand, skumsprøjt og bølger for boven på de stolte sejlskibe på vej ud i verden.

 

En admiral…
Admiral er en søofficersgrad. Ordet admiral stammer fra Arabisk – amir al-bahr – og betyder oprindeligt “havets behersker”.

Foran Admiral Hotel står et par flagstænger, hvorfra der vejer det karakteristiske admiralflag med den dybrøde farve. Tonen er hermed slået allerede ved ankomst.