Book værelse

48 timer i København

|

TIME FOR TIME

København byder på mange dejlige oplevelser rundt i byen. Vi har lavet en 48-timers guide time-for-time, der viser dig udvalgte perler på både Christianshavn, Indre by, Frederiksberg og Vesterbro.

DAG 1

Kl. 10: Den hyggelige bydel Christianshavn ligger kun 20 minutter på gåben fra hotellet, efter den nye bro mellem Nyhavn og Holmen er åbnet. Nyd atmosfæren på Ovengade Oven Vandet, hvor husbåde ligger langs kanalen, og gaden sitrer af glæde og farve. Efterfølgende ligger Vor Frelsers Kirke et stenkast derfra, hvor du har mulighed for at komme op i det 90 meter høje spir.

Kl. 13: Oplev den lille oase, Den Kongelige Biblioteks Have, der ligger lidt skjult bag Christiansborg. Du kan nemt komme hertil fra Christianshavn enten på gåben langs Stadsgraven, på cykel eller med bus. Den Kongelige Biblioteks Have er fyldt med blomsterbede og træer med et bassin og springvand i midten.

Kl. 14: Efter have oplevet Bibliotekshaven går turen videre til Nationalmuseet, der er Danmarks største kulturhistoriske museum. Museet har både sine permanente udstillinger med Guldhornene, solvognen og mumier, men har også løbende særudstillinger. Derudover kan du komme på rundvisning eller opleve nogle af de spændende aktiviteter, som museet har.

Kl. 17: Afslut dagen med en tur i Tårnet på Christiansborg. Tårnet er det højeste i København, og du har udsigt over byen og enkelte dage helt til Sverige.

Fotograf: Carl Lund

 

DAG 2

Kl. 10: På toppen af Valby Bakken ligger Københavns Zoologiske Have. Haven er siden år 2000 løbende blevet renoveret, hvor blandt andet elefanterne, girafferne og isbjørnene har fået nye og større arealer. Der er mulighed for at opleve haven på egen hånd, men du kan også få en rundvisning ”bag kulisserne”, der varer en time og et kvarter. Der er i løbet af dagen fodring af dyrene, som du som gæst kan opleve.

Kl. 13: Zoologisk Have ligger på grænsen mellem Frederiksberg og Vesterbro, så det er oplagt at din dag fortsætter på Vesterbro. På Vesterbro ligger flere hyggelige gader, som skal opleves. Både Værnedamsvej og Istedgade er fyldt med hyggelige forretninger og specialbutikker.

Kl. 16: Slut dagen af med en tur i Tycho Brahe Planetarium. Her kan du opleve film om astronomi og rumfart, hvor du tages med ud på en rejse i rummet og oplever stjerner og planeter. Planetariet skifter løbende filmene. Alle forestillinger er på dansk, men der er mulighed for at købe hovedtelefoner med engelsk indtale.